The first time I made hummus, three or four years ago, it was kind of an experiment for a party and since then it is one of our favorites snacks at home. As I´ve been asked a few times about the recipe, and it is so very easy, I thought it was time to share it on the blog. Hummus is a chickpea spread that you can serve cold, and is soooo good with toasts or crudités (those little sticks made of carrot, celery or other vegetables for dipping). Today, I´ve served it with warm pita bread. Simple and delicious.
Ingredientes:
1. 400g garbanzos cocidos y escurridos / boiled chickpeas (drained)
2. zumo de 1/2limón / the juice of half lemon
3. un chorro de aceite de oliva virgen extra / a splash of extra virgin olive oil
4. 1-2 dientes de ajo /1-2 garlic cloves
5. 1 cucharada sopera de tahini (pasta de sésamo)/ 1 tablespoon sesame paste
6. comino molido / ground cumin
7. pimentón / paprika
8. orégano / oregano
9. una pizca de sal /a pinch of salt
10. una pizca de pimienta negra recién molida / a pinch of freshly ground black pepper
Y así se hace...
Mezcla todos los ingredientes en un bol y bate con la batidora eléctrica. Pruébalo y rectifica de sal o de especias, esto a gusto de cada uno. Si te gusta una textura más ligera, añade un poco de agua y mezcla. Yo he puesto las cantidades orientativas, pero la verdad es que lo suelo hacer a ojo, sin medir nada y luego voy añadiendo más limón, más sal...¡la cocina no es una ciencia exacta, jaja! Para servirlo, colócalo en un plato o cuenco y rocíalo con un poco de aceite de oliva, orégano, pimentón y sésamo. Acompáñalo con lo que más te guste, pan, crudités, patatas fritas...y a disfrutar.
Put all the ingredients in a bowl and mix them with a food processor. Taste it and add more salt, spices or wathever you feel like, that´s up to you. If you like a lighter texture, add some water and mix it. The quantities I´ve tell you are for guidance, but I actually make it at a guess and then I add more lemon, salt...cooking is not an exact science, ahah! When serving, put some hummus on a plate or bowl and top it with a splash of olive oil, oregano, paprika and sesame seeds. Serve it with bread, crudités, crisps or whatever you want...and enjoy!
¿Lo habías probado antes? ¡Para mí fue todo un descubrimiento!
Had you ever tried it? It was such a discovery for me! ;)
Cristina
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e estado mirando tu blog. y esta genial!!!
ResponderEliminarlo e encontrado por pinspire :)
una seguidora mas
¡Gracias, Orquídea! :)
EliminarFelicidades por tu blog! una gran inspiración para mi.
ResponderEliminarMaguiandmi